MTB Route – Herpen en Zeeland

MTB Route – Herpen en Zeeland

February 13, 2022 Fietsen MTB Sport 0

De MTB Route Herpen en Zeeland zijn 2 mooie routes in de buurt van Oss. Gestart vanaf parkeerplaats “De Maashorst”. Deze parkeerplaats ligt precies tussen de 2 parcours. Om bij de parkeerplaats te komen is het makkelijkste om via “de graafsebaan” (vanaf A59 rotonde 1ste rechts) en daarna meteen links (oude rijksweg) tevolgen. Rij rechtdoor bij de stoplichten en is een beetje een rare weg maar zo kom je bij de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats eerst de Herpen route gedaan. Via zwarte pijlen route vanaf de parkeerplaats is de route goed aangegeven. De route van Herpen is met een rode MTB teken weergegeven. Van de parkeerplaats en terug is ongeveer 19 km.

MTB route – Herpen

MTB Route Herpen is een korte route met een aantal hoogte verschillen. Het parcours komt langs kart en cross parcours Berghem. Op zondag wordt hierop erg veel ge-crossed en ge-kart. Het route ligt er droog bij en komt langs vennen en hei/ weilanden. Veel in de bossen en weinig op de weg. Veel slingers. Vooral het de laatste 7 km-ste zijn de leukste in het route.

Strava: MTB route Herpen

MTB route – Zeeland

MTB Route Zeeland is een wat langere route door verschillende soorten bossen. Op sommige plekken kan het erg drassig zijn. De bossen worden op dit moment onderhouden waardoor de route er soms iets anders bij ligt. Er zitten meer rechte / verharde stukken in. Daarnaast zijn er op een aantal punten de bordjes niet goed neergezet goed opletten dus met geen navigatie. Deze route wordt aangegeven in groen MTB tekens. Een groot stuk van de route doorsnijd ook de MTB route van Uden. Mooie lange route. De route is ook goed te doen voor een gravelbike.

Strava: MTB route – Zeeland