Raspberry Pi – Project overview

Op mijn werk bij Achmea werd vorig jaar Maart een Technight georganiseerd.  Hierin worden de nieuwste technieken op het gebied van Microsoft gepresenteerd. Door mensen van Microsoft, maar ook door collega’s. Elke technight wordt er een onderwerp behandeld. Deze keer hadden de organisatoren gekozen voor het onder “Wat zijn jouw hobby’s”. Een van de collega’s “Max Laoh” had een presentatie gegeven over “Raspberry PI”. Op dat moment werd ik geïnteresseerd, maar ben niet meteen mezelf gaan verdiepen.

Pas een paar maanden geleden zag ik het licht van mijn Raspberry Pi aangaan. Met geen ervaring met LINUX op dat moment, maar wel elektronica en programmeer kennis voelde dit aan als een uitdaging.

Er was ooit iemand die tegen mij zei… als je elke dag een 0,5 uur besteed aan je hobby/project. Kom je er ook. NU heb ik me niet altijd aan het 0,5 uurtje gehouden …. maar dat mag de pret niet drukken.

Even een korte opsomming van componenten en technieken welke ik uitgezocht en gebruikt heb in de verschillende projecten.

Officiële site: http://www.raspberrypi.org/

LINUX- Versies:     Wheezy Raspbian, RaspBMC  en Occidentalis v0.2

Taal/Software:   Python (+ python-twitter, Python-GIO…), Node.js, Express.js, Tornado, Scratch, Sketch (GertDuino), Mosquitto (MQtt), Linux-commands, Putty, NVC, VLC Media Player, Synology Surveilance app, Google REST Tooling

Hardware: Raspberry Pi (Chipset Samsung), Raspberry Pi (Chipset Hinix), 2x wifi dongel, 2 ScanDisk a 8 Gb, Matrix shield met Board, RGB Digital LED strip, RGB Led defused, DHT22, Synology, BreadBoard, oh ja en een GertDuino!

Hieronder even wat foto’s van mijn projecten.